Департамент культури КМДА | Музей історії Києва

 

FacebookTelegramWhatsApp | Instagram | YouTube

     

Контакти - Contacts | Графік роботи - Working schedule | Квитки - Tickets

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Виставка живопису відомого українського митця Леоніда Морозова "Спогади минулого"

22 жовтня - 22 листопада 2021

Музей Шолом-Алейхема

Леонід Олександрович Морозов народився 7 січня 1946 р. у Києві. Мистецькі штудії здобував у Прибалтиці та Україні. Член Національної Спілки художників України з 1994 р.

Творче життя Леоніда Морозова розпочалося з першої участі у виставці акварелі Спілки художників України у 1964 р. Потім була праця в художньому фонді України. Він займався оформленням Києва при міськвиконкомі. Брав участь в оформленні Києва до Олімпіади 1980 р. (відзначено низкою почесних, грамот).

Після успішної роботи у Київміськвиконкомі він перейшов на викладацьку роботу у Київський Художньо-промисловий технікум «КХПТ» (тепер це інститут Декоративного Прикладного Мистецтва ім. М. Бойчука).

Все життя і творчість Леонід Морозов намагався сприяти утвердженню позицій правдивого реалізму як найдемократичнішому мистецькому напрямку.

Після 25 років виховання творчої молоді він пішов на творчу роботу – щоденно клопітку працю, звірення зі старими майстрами світового рівня. Цьому також сприяли закордонні поїздки.

З закордону Леонід Морозов повертався збагачений враженнями, рисунками та начерками – це своєрідні дорожні нотатки, які з часом набули живої плоті в закінчених картинах-етюдах. Він був закоханий в мистецтво, у «пізнаванність». Цей прийом був для нього принциповим.

Як живописець Леонід Морозов намагався більше схиляти глядача на ліричні спрямування робіт, що говорить про те, що він незримо закоханий в рідну землю.

Здобутки Морозова на ниві образотворчого мистецтва були представлені на Всеукраїнських міжнародних художніх виставках. Про визнання творчості свідчать численні публікації в пресі.

Його живописні та графічні твори зберігаються у музеї Гамбурга, приватних колекціях Японії, Болгарії, Китаю, Австралії, Англії, США, Канади, Бельгії, Італії та Ізраїлю.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Музей Шолом-Алейхема - Sholom-Aleichem Museum

 

 

 

 

 

 

 

 

При повному або частковому використанні матеріалів сайту Музея Шолом-Алейхема посилання / активне посилання на нього обов'язкове. When using materials of the Sholom-Aleichem Museum website in full or in part, the reference or the hyperlink to it is obligatory.