Департамент культури КМДА | Музей історії Києва

 

FacebookTelegram | YouTube

     

Контакти - Contacts | Графік роботи - Working schedule | Квитки - Tickets

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

До Міжнародного Дня музеїв

Ірина Климова, Директор Музею Шолом-Алейхема

КИЇВ - ІЄРУСАЛИМ

Виставка графіки Миколи Гончарова та Михайла Корості у Музеї Шолом-Алейхема

Загальна культура - це те, що дозволяє людині відчувати всією душею солідарність з іншими в часі і просторі - як з людьми свого покоління, так і з минулими поколіннями і з поколіннями прийдешніми. - Ланжевен

Щорічно, починаючи з 1977 р. по всьому світу 18 травня відзначають Міжнародний день музеїв. Цей святковий День є приводом для того, щоб привернути увагу громадськості до музейної діяльності й показати, наскільки ця діяльність важлива для суспільства.

Сьогодні, коли вся наша країна охоплена війною, День музеїв відзначати важливо як ніколи. У такий нелегкий час - це вже не тільки професійне свято, але й демонстрація супротиву діячів культури тому варварству, тому невігластву, знищенню нашої культури, що несуть російські загарбники.

У виставковій залі Музею Шолом-Алейхема 18 травня було заплановано відкрити виставку двох митців, двох графіків, долі яких пов’язані з Києвом - Миколи Гончарова та Михайла Корості. На превеликий жаль, відкрити Музей та запросити відвідувачів не дозволив воєнний стан. Запрошуємо глядачів подивитись фрагменти виставки на екрані, сподіваючись на те, що зовсім скоро Музей відкриє свої двері для відвідувачів.

Київ та Ієрусалим - два міста, що розташовані на семи пагорбах. Існує багато легенд про те, що підземні ходи поєднують ці міста. Ієрусалим - місто трьох релігій, вічне місто, священне місто. Київ - столиця країни, що мужньо чинить опір кривавим загарбникам. Були часи, коли і Ієрусалим стікав кров’ю.

Мирне життя сучасного Ієрусалиму відображене у графіці Михайла Корості.

Тема війни відображена у плакатах Миколи Гончарова.

Нещодавно у соцмережах, завдяки Проєкту «Надхненні Києвом» глядач міг познайомитися з творчістю та біографією плакатиста Гончарова. Всі представлені плакати відображали надзвичайно актуальну зараз тему війни в Україні. У новому Проєкті представлено не тільки плакати, але й мурали, що їх робив Микола у Чернівцях. Допомагав йому відомий український кераміст Тимофій Сауткін, виставка творів якого відбулася кілька років тому у Музеї Шолом-Алейхема.

Графічні твори Михайла Корості експонувалися у Музеї кілька років тому. Колишній киянин, а тепер американець, Корості приїздив до Києва зі Сполучених Штатів Америки, щоб відкрити виставку. Він провів із київськими школярами декілька майстер-класів. Роботи юних майстрів - київські пейзажі, також експонувалися у виставковій залі Музею.

Твори Миколи Гончарова

Твори Михайла Коростi

Виставка "Прогрес-цивілізація" від Майкла Корості відбулася у Музеї Шолом-Алейхема у 2017 році.

Майкл Корості (Michael Korosty) - американський художник, який народився у Києві в 1973 році. Переїхав до США в 1989 році. Живе і працює в Нью-Йорку. Випускник Інституту Пратта.

В даний час Майкл Корості володіє та керує галереєю витонченого мистецтва “the STUDIO” у Брукліні, працює з колекціонерами, займається освітою в галузі мистецтва для спільноти Південного Брукліна.

Теми сучасного мистецтва у глобальному масштабі відображені у його роботах.

Картини та начерки, що поєднуються з цифровою обробкою, є ядром його підходу до образотворчого мистецтва початку 90-х 20 століття.

Роботи Корості є в колекціях в Італії, Франції, Німеччині, Ізраїлі, Україні, Новій Зеландії, Нідерландах, Канаді, Саудівській Аравії, Бельгії, Японії, Греції та Австралії. Він значиться у базі даних авторитетного американського журналу Art in America.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Музей Шолом-Алейхема - Sholom-Aleichem Museum

 

 

 

 

 

 

 

 

При повному або частковому використанні матеріалів сайту Музея Шолом-Алейхема посилання / активне посилання на нього обов'язкове. When using materials of the Sholom-Aleichem Museum website in full or in part, the reference or the hyperlink to it is obligatory.

Створення та підтримка сайту - Creation and support of the website: Rafael Litvin