Департамент культури КМДА | Музей історії Києва

 

Facebook (сторiнка) | Facebook (група)Telegram | YouTube

     

Контакти - Contacts | Графік роботи - Working schedule | Квитки - Tickets

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Виставка графiки "Філософія часу" Альберта-Лейзера Фельдмана

Виставка графіки "Філософія часу" - це 30 характерних портретів, жанрові сцени. Темою творів є переважно епізоди з життя єврейського народу: як жили, спілкувалися між собою, разом мешкали, проживали радісні, щасливі та складні, трагічні сторінки життя, як навчали своїх дітей та як старіли. Кожна з робіт має власну легенду, релігійну чи філософську основу.

"До Рош-ха-Шана, за умов повномасштабної війни, хотілося зробити особливу виставку. Війна війною, а люди живуть, іноді усміхаються, мріють. Картини - спосіб передати думки, які переживають люди в Україні, адже часи змінюються, а проблеми та смисли залишаються. Я задумався над тим, чого найбільше хочеться людям у цей непростий, але історичний період. Напевно, щирості, радості, глибини. Саме тому на цій виставці я показую свою графіку, яка доповнена чотиривіршами Ігоря Губермана - поета, який набув широкої популярності завдяки своїм афористичним та сатиричним віршам - "гарикам". Вони дуже фольклорні та водночас універсальні. Сподіваюся, що завдяки поєднанню візуальних образів та віршованих строф, глядач зможе відчути філософію нашого часу – відчуженість, біль, віру, любов, спрагу до життя", - зазначає Альберт-Лейзер Фельдман.

Альберт-Лейзер Фельдман - ізраїльський та український художник. Довгий час жив в Ізраїлі, останні роки живе та працює у Києві, де й почав займатися живописом. Є членом ізраїльської та української спілки художників. Твори автора експонувалися у десятках групових та персональних виставок та знаходяться у багатьох музеях та галереях України, Ізраїлю та низки європейських держав. Картини також представлені у приватних колекціях.

Виставка "Філософія часу" триватиме з 30 вересня по 30 жовтня 2022 року у Музеї Шолом-Алейхема - вул. Велика Васильківська, 5 (ТРЦ "Арена Сiтi"), Київ.

Музей працює: вівторок - неділя, 10:00 - 18:00. Вартість квитка на виставку - 30 грн

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Музей Шолом-Алейхема - Sholom-Aleichem Museum

 

 

 

 

 

 

 

 

При повному або частковому використанні матеріалів сайту Музея Шолом-Алейхема посилання / активне посилання на нього обов'язкове. When using materials of the Sholom-Aleichem Museum website in full or in part, the reference or the hyperlink to it is obligatory.

Створення та підтримка сайту - Creation and support of the website: Rafael Litvin