ДЕПАРТАМЕНТ КУЛЬТУРИ КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

МУЗЕЙ ІСТОРІЇ МІСТА КИЄВА

 

 

 

Головна | Контакти

 

 

 

 

 

«Види єврейського Києва»

Відкриття виставки 3 лютого 2019, 16:00

Виставка триватиме до 13 лютого

Адреса Музею Шолом-Алейхема: вул. В. Васильківська, 5, «Арена-Сіті». Тел: 235 17 34

Роботи, що представлені на виставці, створені учасниками Проекту "Дослідники єврейського Києва" філії "Сохнут-Україна" в Києві. Працюючи над Проектом, юні художники ретельно вивчали матеріали досліджень єврейської спадщини Києва, історію міста, аналізували можливість збереження й популяризації історії євреїв Києва.

Для реалізації творчого концепту Проекту київський Музей Шолом-Алейхема (філія Музею історії Києва) вибрано не випадково.  Протягом багатьох років у залі для змінних експозицій Музею проходять виставки живопису, графіки, скульптури, художньої фотографії майстрів,  творчість яких пов'язана з єврейською тематикою. З самого початку работи над цією експозицією до співпраці запросили сучасного талановитого американського художника Майкла Рабина Корості, виставка якого  «Прогрес —  цивілізація» з великим успіхом  нещодавно пройшла  в Музеї Шолом-Алейхема.

Роботам Майкла Корості притаманний сучасний підхід до образотворчого мистецтва.  В основу його підходу до творчості з початку 90-х 20 століття покладена цифрова обробка власних творів живопису й графіки. На думку учасників Проекту, цікаво подивитися на сучасний єврейський Київ саме з точки зору створення творів образотворчого мистецтва за допомогою новітніх технологій.  Тому поєднання історії та сучасності — основний посил цієї виставки.

Під час створення робіт для учасників виставки та кураторів Проекту відбулася серія майстер-класів Майкла Рабина Корості. Спочатку юні майстри під керівництвом Майкла створювали  малюнки-замальовки об'єктів архітектури, що розташовані в центральній частині Києва. Потім у майстерні, поєднуючи безліч фрагментів,  створювали цілісні картини.

Згодом, близько двох десятків найбільш вдалих з художньої точки зору робіт було запропоновано для експозиції, яку відвідувачі виставки зможуть оцінити самостійно, побачивши сучасний єврейський Києв через призму художніх засобів і сучасних технологій. Учасники Проекту, безумовно, не зупиняються на досягнутому. Майкл Рабін Корості продовжує свою співпрацю з юнаками дистанційно, тому, можливо, найближчим часом Проект збагатиться не тільки новими ідеями, но і новими талановитими учасниками!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Музей Шолом-Алейхема

Контакти

 

© Sholom-Aleichem Museum - Kyiv

 

 

При повному або частковому використанні матеріалів сайту Музея Шолом-Алейхема посилання/активне посилання на проект обов'язкове