ДЕПАРТАМЕНТ КУЛЬТУРИ КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

МУЗЕЙ ІСТОРІЇ МІСТА КИЄВА

 

 

 

Головна | Контакти

 

 

 

 

 

"Одеські майси у Києві"

Персональна виставка живопису художника Альберта-Лейзера Фельдмана

Музей Шолом-Алейхема, Інститут розвитку громадянського суспільства ім. Голди Меїр, Благодійний фонд ім. Шолом-Алейхема

«На створення виставки мене надихнули поїздки в Одесу, розмови. Коли говориш, чи ти думаєш про Одесу, тут же спливають картини єврейського побуту і гумору. А, коли говориш про євреїв, то, чомусь, завжди другим словом згадується Одеса. Ось так тісно пов'язані Одеса, гумор і євреї.

Одеса - одне з небагатьох міст колишнього Союзу, де євреї жили громадою, спілкувалися між собою, разом проживали радісні і складні сторінки життя. Напевно, саме тому вони залишили після себе такий значущий пласт культури, побуту, мистецтва. І виставка «Одеські майси у Києві» складається, по суті, з картин-анекдотів, з зліпків побуту з усім його гумором і особливостями. Адже друга назва виставки «Щоб ти так жив» - це рефрен одеських анекдотів. Я хотів показати вічний, дуже гострий одеський гумор, який став основою одеських анекдотів. Мені дуже хотілося, щоб зникаючий образ єврейської Одеси залишився на полотнах, в олії…». Так розповідає про виставку автор - Альберт-Лейзер Фельдман.

Живопис Альберта-Лейзера Фельдмана - це характерні портрети, емоційні пейзажі, жанрові сцени, соковиті натюрморти. Живописна манера - різноманітна і часом несподівана. Темою його творів є переважно релігійне життя єврейського народу. До переліку робіт автора входять групові та персональні виставки в музеях і галереях України. Картини зберігаються в приватних і музейних колекціях.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Музей Шолом-Алейхема

Контакти

 

© Sholom-Aleichem Museum - Kyiv

 

 

При повному або частковому використанні матеріалів сайту Музея Шолом-Алейхема посилання/активне посилання на проект обов'язкове