ДЕПАРТАМЕНТ КУЛЬТУРИ КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

МУЗЕЙ ІСТОРІЇ МІСТА КИЄВА

 

 

 

Головна | Контакти

 

 

 

 

 

Виставка фотографії Івана Сауткіна «Жовідь Forever!»

Іван Сауткін (нар. 1971) - митець, режисер-постановник кіно та реклами, оператор, сценарист. Закінчив РХСШ ім. Т.Г. Шевченка, КНУТКіТ ім. І.К. Карпенка-Карого (факультет кіно та телебачення, кафедра операторського мистецтва) та Утрехтську Державну Академію Мистецтв в Нідерландах (факультет кінематографії). Викладає Курс режисури рекламного фільму в Kyiv Academy of Media Arts.

Створив понад 200 рекламних роликів для українських та міжнародних компаній.

Іван Сауткін здобув чимало міжнародних призів за створені ним кінострічки. Був одним з ініціаторів створення творчого об’єднання «Babylon`13» під час подій Революції Гідності та зняв серію короткометражних документальних фільмів про становлення громадянського суспільства. Брав участь в багатьох художніх виставках з фотороботами, інсталяціями та відео роботами.

Іван Сауткін є засновником та головним ідеологом мистецької резиденції “Жовідь”, що зібрала навколо себе групу митців різних жанрів.

ЖОВІДЬ

На крайній півночі України, в місці де річка Жеведа зливається із рікою Снов, розташоване село Жовідь. Ця назва складена із двох старовинних слів “жова” та “веда” – жива вода.

Природа цього місця не вражає з першого погляду, але її непомітна на перший погляд, краса затягує та переносить в тихий світ схожих на сновидіння образів. Чистих, глибоких, химерних та дуже особистих, таких, як вода в річці Снов.

Ця виставка - запрошення помилуватися красою цього місця та спроба поділитися образами що виникають в роздумах про нього.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Музей Шолом-Алейхема

Контакти

 

© Sholom-Aleichem Museum - Kyiv

 

 

При повному або частковому використанні матеріалів сайту Музея Шолом-Алейхема посилання/активне посилання на проект обов'язкове