ДЕПАРТАМЕНТ КУЛЬТУРИ КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

МУЗЕЙ ІСТОРІЇ МІСТА КИЄВА

 

 

 

Головна | Контакти

 

 

 

 

 

«Київ - моє місто»

Виставка ляльки та графіки (за мотивами творів Шолом-Алейхема)

Організатор заходу: Інститут розвитку громадянського суспільства ім. Голди Меїр та Музей Шолом-Алейхема

Музею Шолом-Алейхема - 12 років! І саме в цей день, 2 березня, відбудеться відкриття унікальної виставки авторської ляльки та графіки за мотивами творчості Шолом-Алейхема - «Київ - моє місто». Адже, серед видатних письменників минулого, чия творчість витримала випробування часом та увійшла до скарбниці світової культури, почесне місце займає класик єврейської літератури Шолом-Алейхем.

«Київ – це моє місто… Те, що я не можу бути в Києві, навіює на мене журбу». Така була відповідь Шолом -Алейхема на вітальну телеграму з Києва, з нагоди 25-річчя його літературної діяльності (Італія, 1908р). У квартирі на Великій Васильківській, 5 (саме тут розташовано Музей) Шолом-Алейхем жив з 1896 до середини 1903 року (він залишив цей будинок між квітнем і серпнем 1903 р.). Це був найкращий час його письменницького життя. Тут він написав “Менахем-Мендла”, “В маленькому світі маленьких людей”, “Нову Касрилівку” (“Весь Бердичів”), деякі новели з “Тев’є-молочара”.

На виставці будуть представлені лялькові композиції з авторських робіт: Світлани Чикалевой, Олександри Марей, Наталії Рудікової, Олени Попової, Світлани Рихальської, Олександри Король.

Аранжування лялькових композицій - художника Альберта-Лейзера Фельдмана. Графічні роботи - художника Яна Кулиневіча.

Ініціаторами виставки «Київ - моє місто» виступили: Музей Шолом-Алейхема, Благодійний фонд ім. Шолом-Алейхема, Інститут розвитку громадянського суспільства імені Голди Меїр.

Виставка триватиме до 15 квітня 2021 року. Адреса музею Шолом-Алейхема: вул. Велика Васильківська, 5 («Арена-Сіті»). Виставки триватиме з дотриманням усіх карантинних обмежень.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Музей Шолом-Алейхема

Контакти

 

© Sholom-Aleichem Museum - Kyiv

 

 

При повному або частковому використанні матеріалів сайту Музея Шолом-Алейхема посилання/активне посилання на проект обов'язкове